"🚪🌍 استكشاف المعبر الضيق: رحلة عبر أحد أخطر الممرات في العالم! 🌟📽️ #وثائقي #ناشيونال_جيوغرافيك #

الثلاثاء، 7 أغسطس 2018

4 Simple Ways to Make a Better Gin and Tonic

You don't have to overthink it.
Email is not displaying correctly? View it in your browser.

The Wine List

Food & Wine
August 07, 2018
4 Simple Ways to Make a Better Gin and Tonic

4 Simple Ways to Make a Better Gin and Tonic

Read More
Indiana Has an Official Wine Trail

Indiana Has an Official Wine Trail

Read More
Germany's Almost Out of Beer Bottles

Germany's Almost Out of Beer Bottles

Read More
Are Screw Caps Better for Aging Wine Than Corks?

Are Screw Caps Better for Aging Wine Than Corks?

Read More
NYC's Other Half Brewing Announces Second Location Outside of Rochester

NYC's Other Half Brewing Announces Second Location Outside of Rochester

Read More
The Creator of Blue Moon Launches New Family-Run Brewery in Denver

The Creator of Blue Moon Launches New Family-Run Brewery in Denver

Read More
Gluten-Free Stella Artois Will Launch in the U.K.

Gluten-Free Stella Artois Will Launch in the U.K.

Read More
This Bartender Chatbot Will Help You Make the Perfect Cocktail

This Bartender Chatbot Will Help You Make the Perfect Cocktail

Read More
How to Create a Custom Boozy Ice Cream Float at Disneyland California Adventure

How to Create a Custom Boozy Ice Cream Float at Disneyland California Adventure

Read More
Blue Wine Is Back and French People Are All About It

Blue Wine Is Back and French People Are All About It

Read More
Scotland's Whisky Tourism Hits Record Numbers

Scotland's Whisky Tourism Hits Record Numbers

Read More
Aud Dev Aug 2018: 12 Summer Cocktail Recipes to Keep in Your Back Pocket

12 Summer Cocktail Recipes to Keep in Your Back Pocket

They're easy to remember, easy to make and even easier to drink.
Check them out!
Aud Dev Aug 2018: 31 Recipes to Make in August

31 Recipes to Make in August

Make summer count with these fun, fresh recipes that utilize the best of August produce, from heirloom tomatoes to berries and stone fruits.
Try them all now!
Ad Banner June 2018: FW Facebook

This email was sent to kimo.sahimo.kitchen@blogger.com because you indicated your interest in receiving
news and updates from Meredith Corporation Allrecipes Food Group.

If you no longer wish to receive emails similar to these, please follow the unsubscribe link above.

©2018 Meredith Corporation Allrecipes Food Group. All rights reserved.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

ALKOUZINA Featured post

#wristwatch #watchcollection # WatchOfTheDay #luxurywatches #watchlove...

Recipes | The Guardian

تغذية لكل العائلة

Food & drink | The Guardian

Hotelier Middle East News, Hospitality Industry News, UAE, Dubai Hotelier Directory - front-of-house

Hotelier Middle East News, Hospitality Industry News, UAE, Dubai Hotelier Directory - food-beverage

المطبخ المغربي

انضم المطبخ المغربي إلى قائمة التراث العالمي لمظمة اليونسكو من خلال حمية البحر الأبيض المتوسط الصحية، بالإشتراك مع إسبانيا – اليونان – إيطاليا – البرتغال وقبرص و كرواتيا،[1] فهو من بين المطابخ الشمال إفريقية والعربيّة والمتوسطية الجديرة بالمعرفة، التي تشتهر بأطباقها الجميلة ذات نّكهة خاصة، ويعتبر المطبخ المغربي من أكثر المطابخ تنوعا فيالعالم، ساعده في ذلك أنه مزيج من المطبخ المغاربي والمشرقي والأمازيغي والعربي والإفريقي والمتوسطي والأندلسي والصحراوي كما تأثر وأثر في المطبخ الأوربي في الفترات الحديثة. إذ يتوفر على خاصيات غذائية متميزة وغنية في هذا الإطار، منها اعتماد زيت الزيتون كمادة غذائية أساسية بالإضافة إلى توفره على شجر الأرغان واعتماد الخضروات والفواكه الجافةوالشاي في النظام الغذائي اليومي المنتمي لمواصفات حمية البحر الأبيض المتوسط. حيث يصنف من قبل بعض الإختصاصيين الأول عربياً وإفريقياً[2] والثالث عالميا.[3] [4][5]

وتأتي الحلويات كموضع زينة التاج على حلقة المطبخ المغربي، فتحضيرها له طابع وأسلوب خاص في فن الطبخ،[6] وجل الاستخدام في فن صناعة الحلويات يكون من مادة اللوز والجوز و فستق العبيد ثم الشكولاطة وبعض البذور خاصة اليانسون والسمسم وبذور الكتان وتتنوع الأصناف والأشكال، مثل (كعب الغزال ـ الغريبة ـ الشباكية ـ البريوات).

وتناول الحلويات في المغرب له طقوس معينة فمن "إتيكيت" الترحيب، والتعبير عن الكرم، أن تدار كؤوس الشاي متبوعة بتشكيلة متنوعة من الحلويات المغربية التقليدية اللذيدة التي تحضر في الأعياد والأفراح وفي كل المناسبات.[7]

وهناك حفلات خاصة بالحلويات والشاي، تسمى "حفلة شاي"، إذ تقدم فيها أصناف وتشكيلات فنية متنوعة من الحلويات بمعية الشاي بنكهة "النعناع" أو "الشيبة" أو العطرشة المقدمة على صوان دائرية ومزخرفة، يتوسطها البراد المغربي ضمن تشكيلة أوان خاصة من كؤوس وأطباق مزخرفة بشكل جمالي متناسق، غالباً من الزجاج أو الفخار أو من معادن الحديد والفضة والنحاس.

Moroccan cuisine has long been one of the most

diverse cuisine in the world. This is due to

Morocco's interaction with the outside world for

centuries. Moroccan cuisine is a mix of Amazigh,

Arab, Maghreb, Middle Eastern,

Mediterranean and African cuisine.




alkouzina Popular Posts

ALKOUZINA Archive

ALKOUZINA Pages