الاثنين، 10 ديسمبر 2018

Best Recipes for Winter Produce

Food & Wine The Dish
Take advantage of these picks at the supermarket this winter season.
Email is not displaying correctly? View it in your browser.

The Dish

Food & Wine
December 10, 2018

Best Recipes for Winter Produce

Best Recipes for Winter Produce
Take advantage of these picks at the supermarket this winter season.
Read More
Smoky Oyster Chowder with Bacon, Rosemary and Fennel Baked Acorn Squash with Chestnuts, Apples and Leeks
Brussels Sprouts with Bacon Pasta with Pumpkin Brown Butter Sauce


Pork Crock-Pot Recipes

Pork Crock-Pot Recipes
Make the best pulled pork ever in your slow cooker.
Read More
Ludo Lefebvre's Easy Pork Schnitzel Recipe Asian Pork Noodles with Spinach
Pork Ribs Vindaloo
 Pork Tamales

Orvis: Up to 60% Off (tout)

Orvis: Up to 60% Off

Shop Now
What's the Difference Between Apple Juice and Apple Cider?

What's the Difference Between Apple Juice and Apple Cider?

Read More
No More Dark and Blurry Restaurant Food Photos

No More Dark and Blurry Restaurant Food Photos

Read More
30 Beautiful Tabletop Items and Serveware for Entertaining

30 Beautiful Tabletop Items and Serveware for Entertaining

Read More
The Most Popular Cooking Show in Every State

The Most Popular Cooking Show in Every State

Read More
Aud Dev Dec 2018: Our 13 Favorite Baked Egg Recipes

Our 13 Favorite Baked Egg Recipes

Prepping for a weekend brunch or morning breakfast? Cook up these baked egg recipes.
Check Them Out!
Aud Dev Dec 2018: Your Dream Vacation Awaits

Your Dream Vacation Awaits

Enter for a chance to win $10,000 for the ultimate getaway.
Enter Now!

This email was sent to kimo.sahimo.kitchen@blogger.com because you indicated your interest in receiving
news and updates from Meredith Corporation Allrecipes Food Group.

If you no longer wish to receive emails similar to these, please follow the unsubscribe link above.

©2018 Meredith Corporation Allrecipes Food Group. All rights reserved.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

ALKOUZINA Featured post

الأرض المجوفة: أسرار وعجائب عالمنا الداخلي

#العالم_الداخلي #لغز_الأرض_المجوفة #استكشاف_الأرض #الكوكب_الداخلي #الغموض_الأرضي #رحلة_الاكتشاف #علوم_الأرض #الجيولوجيا #البحث_العلمي #العلم...

Recipes | The Guardian

تغذية لكل العائلة

Food & drink | The Guardian

Hotelier Middle East News, Hospitality Industry News, UAE, Dubai Hotelier Directory - front-of-house

Hotelier Middle East News, Hospitality Industry News, UAE, Dubai Hotelier Directory - food-beverage

المطبخ المغربي

انضم المطبخ المغربي إلى قائمة التراث العالمي لمظمة اليونسكو من خلال حمية البحر الأبيض المتوسط الصحية، بالإشتراك مع إسبانيا – اليونان – إيطاليا – البرتغال وقبرص و كرواتيا،[1] فهو من بين المطابخ الشمال إفريقية والعربيّة والمتوسطية الجديرة بالمعرفة، التي تشتهر بأطباقها الجميلة ذات نّكهة خاصة، ويعتبر المطبخ المغربي من أكثر المطابخ تنوعا فيالعالم، ساعده في ذلك أنه مزيج من المطبخ المغاربي والمشرقي والأمازيغي والعربي والإفريقي والمتوسطي والأندلسي والصحراوي كما تأثر وأثر في المطبخ الأوربي في الفترات الحديثة. إذ يتوفر على خاصيات غذائية متميزة وغنية في هذا الإطار، منها اعتماد زيت الزيتون كمادة غذائية أساسية بالإضافة إلى توفره على شجر الأرغان واعتماد الخضروات والفواكه الجافةوالشاي في النظام الغذائي اليومي المنتمي لمواصفات حمية البحر الأبيض المتوسط. حيث يصنف من قبل بعض الإختصاصيين الأول عربياً وإفريقياً[2] والثالث عالميا.[3] [4][5]

وتأتي الحلويات كموضع زينة التاج على حلقة المطبخ المغربي، فتحضيرها له طابع وأسلوب خاص في فن الطبخ،[6] وجل الاستخدام في فن صناعة الحلويات يكون من مادة اللوز والجوز و فستق العبيد ثم الشكولاطة وبعض البذور خاصة اليانسون والسمسم وبذور الكتان وتتنوع الأصناف والأشكال، مثل (كعب الغزال ـ الغريبة ـ الشباكية ـ البريوات).

وتناول الحلويات في المغرب له طقوس معينة فمن "إتيكيت" الترحيب، والتعبير عن الكرم، أن تدار كؤوس الشاي متبوعة بتشكيلة متنوعة من الحلويات المغربية التقليدية اللذيدة التي تحضر في الأعياد والأفراح وفي كل المناسبات.[7]

وهناك حفلات خاصة بالحلويات والشاي، تسمى "حفلة شاي"، إذ تقدم فيها أصناف وتشكيلات فنية متنوعة من الحلويات بمعية الشاي بنكهة "النعناع" أو "الشيبة" أو العطرشة المقدمة على صوان دائرية ومزخرفة، يتوسطها البراد المغربي ضمن تشكيلة أوان خاصة من كؤوس وأطباق مزخرفة بشكل جمالي متناسق، غالباً من الزجاج أو الفخار أو من معادن الحديد والفضة والنحاس.

Moroccan cuisine has long been one of the most

diverse cuisine in the world. This is due to

Morocco's interaction with the outside world for

centuries. Moroccan cuisine is a mix of Amazigh,

Arab, Maghreb, Middle Eastern,

Mediterranean and African cuisine.




alkouzina Popular Posts

ALKOUZINA Archive

ALKOUZINA Pages