"🚪🌍 استكشاف المعبر الضيق: رحلة عبر أحد أخطر الممرات في العالم! 🌟📽️ #وثائقي #ناشيونال_جيوغرافيك #

الثلاثاء، 1 مايو 2018

15 Best Affordable Pinot Noir

F&W's wine expert Ray Isle lists 15 great bottles—all under $20.
Email is not displaying correctly? View it in your browser.

The Wine List

Food & Wine
May 01, 2018
The Pinot Project - Pinot Noir

15 Best Affordable Pinot Noir

Read More
Inside the Rise of Cuban-Inspired Craft Cocktail Bars

Inside the Rise of Cuban-Inspired Craft Cocktail Bars

Read More
How Sommelier and Rosé Expert Victoria James Got Where She Is Today

How Sommelier and Rosé Expert Victoria James Got Where She Is Today

Read More
Jameson Releases a Potent, Cask-Strength Whiskey

Jameson Releases a Potent, Cask-Strength Whiskey

Read More
New Sauvignon Blanc Gose Combines Two Signature Summer Drinks

New Sauvignon Blanc Gose Combines Two Signature Summer Drinks

Read More
How the Brewers Association Is Tackling Craft Beer's Diversity Problem

How the Brewers Association Is Tackling Craft Beer's Diversity Problem

Read More
The Colorado Spirits Trail Ties Together 45 of the State's Distilleries. Challenge Accepted.

The Colorado Spirits Trail Ties Together 45 of the State's Distilleries. Challenge Accepted.

Read More
Starbucks Slows Its Roll on Special Limited Release Drinks

Starbucks Slows Its Roll on Special Limited Release Drinks

Read More
How Indie Is Your Beer Store?

How Indie Is Your Beer Store?

Read More
The Next Big Thing in Beaujolais

The Next Big Thing in Beaujolais

Read More
This British Retail Giant Is Turning Sandwiches Into Beer

This British Retail Giant Is Turning Sandwiches Into Beer

Read More
Artichoke Liqueur Is One of Our Favorite Recent Discoveries

Artichoke Liqueur Is One of Our Favorite Recent Discoveries

Read More
Aud Dev May 2018: The Best Coffee in Every State

The Best Coffee in Every State

We set out to take a close look at the scene in each of the 50 states, sampling a lifetime's worth of espresso and coming up with some incredible finds—best believe we're always on the hunt for more. In the meantime, go forth and get buzzed.
Check them out!
Aud Dev May 2018: Introducing Mad Genius Live!

Introducing Mad Genius Live!

Join us during our new morning show with Justin Chapple featuring genius ideas in cooking, travel, entertainment, and more! Streaming every Thursday at 11 on Facebook, Twitter and YouTube.
See You Then!
Ad Banner May 2018: FW Instagram

This email was sent to kimo.sahimo.kitchen@blogger.com because you indicated your interests in receiving
news and updates from Time Inc. Affluent Media Group.

Time Inc. Affluent Media Group Customer Service Department
P.O Box 62710 | Tampa, FL 33662-7108

©2018 Time Inc. Affluent Media Group. Food & Wine is a trademark of Time Inc.
Affluent Media Group, registered in the U.S. and other countries. All rights reserved.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

ALKOUZINA Featured post

#wristwatch #watchcollection # WatchOfTheDay #luxurywatches #watchlove...

Recipes | The Guardian

تغذية لكل العائلة

Food & drink | The Guardian

Hotelier Middle East News, Hospitality Industry News, UAE, Dubai Hotelier Directory - front-of-house

Hotelier Middle East News, Hospitality Industry News, UAE, Dubai Hotelier Directory - food-beverage

المطبخ المغربي

انضم المطبخ المغربي إلى قائمة التراث العالمي لمظمة اليونسكو من خلال حمية البحر الأبيض المتوسط الصحية، بالإشتراك مع إسبانيا – اليونان – إيطاليا – البرتغال وقبرص و كرواتيا،[1] فهو من بين المطابخ الشمال إفريقية والعربيّة والمتوسطية الجديرة بالمعرفة، التي تشتهر بأطباقها الجميلة ذات نّكهة خاصة، ويعتبر المطبخ المغربي من أكثر المطابخ تنوعا فيالعالم، ساعده في ذلك أنه مزيج من المطبخ المغاربي والمشرقي والأمازيغي والعربي والإفريقي والمتوسطي والأندلسي والصحراوي كما تأثر وأثر في المطبخ الأوربي في الفترات الحديثة. إذ يتوفر على خاصيات غذائية متميزة وغنية في هذا الإطار، منها اعتماد زيت الزيتون كمادة غذائية أساسية بالإضافة إلى توفره على شجر الأرغان واعتماد الخضروات والفواكه الجافةوالشاي في النظام الغذائي اليومي المنتمي لمواصفات حمية البحر الأبيض المتوسط. حيث يصنف من قبل بعض الإختصاصيين الأول عربياً وإفريقياً[2] والثالث عالميا.[3] [4][5]

وتأتي الحلويات كموضع زينة التاج على حلقة المطبخ المغربي، فتحضيرها له طابع وأسلوب خاص في فن الطبخ،[6] وجل الاستخدام في فن صناعة الحلويات يكون من مادة اللوز والجوز و فستق العبيد ثم الشكولاطة وبعض البذور خاصة اليانسون والسمسم وبذور الكتان وتتنوع الأصناف والأشكال، مثل (كعب الغزال ـ الغريبة ـ الشباكية ـ البريوات).

وتناول الحلويات في المغرب له طقوس معينة فمن "إتيكيت" الترحيب، والتعبير عن الكرم، أن تدار كؤوس الشاي متبوعة بتشكيلة متنوعة من الحلويات المغربية التقليدية اللذيدة التي تحضر في الأعياد والأفراح وفي كل المناسبات.[7]

وهناك حفلات خاصة بالحلويات والشاي، تسمى "حفلة شاي"، إذ تقدم فيها أصناف وتشكيلات فنية متنوعة من الحلويات بمعية الشاي بنكهة "النعناع" أو "الشيبة" أو العطرشة المقدمة على صوان دائرية ومزخرفة، يتوسطها البراد المغربي ضمن تشكيلة أوان خاصة من كؤوس وأطباق مزخرفة بشكل جمالي متناسق، غالباً من الزجاج أو الفخار أو من معادن الحديد والفضة والنحاس.

Moroccan cuisine has long been one of the most

diverse cuisine in the world. This is due to

Morocco's interaction with the outside world for

centuries. Moroccan cuisine is a mix of Amazigh,

Arab, Maghreb, Middle Eastern,

Mediterranean and African cuisine.




alkouzina Popular Posts

ALKOUZINA Archive

ALKOUZINA Pages