"🚪🌍 استكشاف المعبر الضيق: رحلة عبر أحد أخطر الممرات في العالم! 🌟📽️ #وثائقي #ناشيونال_جيوغرافيك #

الاثنين، 3 سبتمبر 2018

9 Tacos to Make with Labor Day Leftovers

This just might be the ultimate #TacoTuesday.
Email is not displaying correctly? View it in your browser.

The Dish

Food & Wine
September 03, 2018

9 Tacos to Make with Labor Day Leftovers

 9 Tacos to Make with Labor Day Leftovers
This just might be the ultimate #TacoTuesday.
Read More
The Ultimate Fish Taco Road Trip 5 Ways to Cook with Leftover Wine
Make Pickles from Your Leftover Vegetables, Feel Less Guilty About Food Waste The 20-Cent, 3-Minute Way to Make Leftover Pasta Delicious

15 Salads That We'd Be Happy to Eat for Dinner

Southern Cobb Salad with Roasted Sweet Onion Dressing
Salad, we're sorry you've been so misunderstood.
Read More
17 Salads with Chicken for Simple Dinners 38 Grilled Chicken Recipes for Breezy Dinners
16 Summer Squash Recipes for Easy Dinners 12 No-Cook Dinners to Make All Summer Long
5 Chef-Approved Ways to Use Mayonnaise That Prove What We Already Know: There's Nothing Mayo Can't Do

5 Chef-Approved Ways to Use Mayonnaise That Prove What We Already Know: There's Nothing Mayo Can't Do

Read More
The Easiest—and Safest—Way to Slice and Peel an Avocado

The Easiest—and Safest—Way to Slice and Peel an Avocado

Read More
The Jonathan Gold Tributes Continue in Los Angeles

The Jonathan Gold Tributes Continue in Los Angeles

Read More
3 Clever Ways to Use Nori Sheets

3 Clever Ways to Use Nori Sheets

Read More
How to Use Dried Mushrooms to Punch up Everything from Stocks to Compound Butter

How to Use Dried Mushrooms to Punch up Everything from Stocks to Compound Butter

Read More
Aud Dev Aug 2018: $10,000 Could Be Yours

$10,000 Could Be Yours

Enter for a chance to win $10,000 for the ultimate gourmet getaway.
Enter Now!
Aud Dev Aug 2018: The Best New Bites

The Best New Bites

Find out the hottest food and drink trends of 2018 and what you should be making right now when you like Food & Wine on Instagram.
Don't Miss Out.
Ad Banner June 2018: FW Facebook

This email was sent to kimo.sahimo.kitchen@blogger.com because you indicated your interest in receiving
news and updates from Meredith Corporation Allrecipes Food Group.

If you no longer wish to receive emails similar to these, please follow the unsubscribe link above.

©2018 Meredith Corporation Allrecipes Food Group. All rights reserved.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

ALKOUZINA Featured post

#wristwatch #watchcollection # WatchOfTheDay #luxurywatches #watchlove...

Recipes | The Guardian

تغذية لكل العائلة

Food & drink | The Guardian

Hotelier Middle East News, Hospitality Industry News, UAE, Dubai Hotelier Directory - front-of-house

Hotelier Middle East News, Hospitality Industry News, UAE, Dubai Hotelier Directory - food-beverage

المطبخ المغربي

انضم المطبخ المغربي إلى قائمة التراث العالمي لمظمة اليونسكو من خلال حمية البحر الأبيض المتوسط الصحية، بالإشتراك مع إسبانيا – اليونان – إيطاليا – البرتغال وقبرص و كرواتيا،[1] فهو من بين المطابخ الشمال إفريقية والعربيّة والمتوسطية الجديرة بالمعرفة، التي تشتهر بأطباقها الجميلة ذات نّكهة خاصة، ويعتبر المطبخ المغربي من أكثر المطابخ تنوعا فيالعالم، ساعده في ذلك أنه مزيج من المطبخ المغاربي والمشرقي والأمازيغي والعربي والإفريقي والمتوسطي والأندلسي والصحراوي كما تأثر وأثر في المطبخ الأوربي في الفترات الحديثة. إذ يتوفر على خاصيات غذائية متميزة وغنية في هذا الإطار، منها اعتماد زيت الزيتون كمادة غذائية أساسية بالإضافة إلى توفره على شجر الأرغان واعتماد الخضروات والفواكه الجافةوالشاي في النظام الغذائي اليومي المنتمي لمواصفات حمية البحر الأبيض المتوسط. حيث يصنف من قبل بعض الإختصاصيين الأول عربياً وإفريقياً[2] والثالث عالميا.[3] [4][5]

وتأتي الحلويات كموضع زينة التاج على حلقة المطبخ المغربي، فتحضيرها له طابع وأسلوب خاص في فن الطبخ،[6] وجل الاستخدام في فن صناعة الحلويات يكون من مادة اللوز والجوز و فستق العبيد ثم الشكولاطة وبعض البذور خاصة اليانسون والسمسم وبذور الكتان وتتنوع الأصناف والأشكال، مثل (كعب الغزال ـ الغريبة ـ الشباكية ـ البريوات).

وتناول الحلويات في المغرب له طقوس معينة فمن "إتيكيت" الترحيب، والتعبير عن الكرم، أن تدار كؤوس الشاي متبوعة بتشكيلة متنوعة من الحلويات المغربية التقليدية اللذيدة التي تحضر في الأعياد والأفراح وفي كل المناسبات.[7]

وهناك حفلات خاصة بالحلويات والشاي، تسمى "حفلة شاي"، إذ تقدم فيها أصناف وتشكيلات فنية متنوعة من الحلويات بمعية الشاي بنكهة "النعناع" أو "الشيبة" أو العطرشة المقدمة على صوان دائرية ومزخرفة، يتوسطها البراد المغربي ضمن تشكيلة أوان خاصة من كؤوس وأطباق مزخرفة بشكل جمالي متناسق، غالباً من الزجاج أو الفخار أو من معادن الحديد والفضة والنحاس.

Moroccan cuisine has long been one of the most

diverse cuisine in the world. This is due to

Morocco's interaction with the outside world for

centuries. Moroccan cuisine is a mix of Amazigh,

Arab, Maghreb, Middle Eastern,

Mediterranean and African cuisine.




alkouzina Popular Posts

ALKOUZINA Archive

ALKOUZINA Pages