"🚪🌍 استكشاف المعبر الضيق: رحلة عبر أحد أخطر الممرات في العالم! 🌟📽️ #وثائقي #ناشيونال_جيوغرافيك #

الثلاثاء، 19 فبراير 2019

What to Expect from the Met’s New Winter Menu

The award-winning New York chef John Fraser has partnered with the museum on a new dining experience.
Email is not displaying correctly? View it in your browser.

FWx

Food & Wine
February 19, 2019
What to Expect from the Met's New Winter Menu

What to Expect from the Met's New Winter Menu

Read More
Steve Palmer on Human Sustainability and Fighting Substance Abuse in the Restaurant Industry

Steve Palmer on Human Sustainability and Fighting Substance Abuse in the Restaurant Industry

Read More
Breweries Team Up with National Audubon Society to Protect Delaware River Watershed

Breweries Team Up with National Audubon Society to Protect Delaware River Watershed

Read More
Fondue Express Gondola

Live Your Truth and Eat Fondue in a Ski Lift

Read more
Delivery Companies Differ in Reaction to Tipping Controversy

Delivery Companies Differ in Reaction to Tipping Controversy

Read More
Michelin Adds Reykjavik, Dubrovnik, and Zagreb to Its European Cities Guide

Michelin Adds Reykjavik, Dubrovnik, and Zagreb to Its European Cities Guide

Read More
Danny Meyer to Bring Original Restaurant Concept to D.C. in 2020

Danny Meyer to Bring Original Restaurant Concept to D.C. in 2020

Read More
Häagen-Dazs Launches Six Booze-Infused Ice Cream Flavors

Häagen-Dazs Launches Six Booze-Infused Ice Cream Flavors

Read More
Anheuser-Busch InBev Completely Acquires RateBeer

Anheuser-Busch InBev Completely Acquires RateBeer

Read More
Gavin Kaysen's New Restaurant Is Already Minneapolis' Hardest Reservation

Gavin Kaysen's New Restaurant Is Already Minneapolis' Hardest Reservation

Read More
We Tried Orange Vanilla Coke—Here Are Our Thoughts

We Tried Orange Vanilla Coke—Here Are Our Thoughts

Read More
Aud Dev Feb 2019: The Best Bacon in America

The Best Bacon in America

A comprehensive survey of the finest bacons in these United States.
Check Them Out!
Aud Dev Feb 2019: Win a $10,000 Dream Trip

Win a $10,000 Dream Trip

Vote in the 2019 Travel + Leisure World's Best Awards Survey to be entered to win.
Take Survey Now

This email was sent to kimo.sahimo.kitchen@blogger.com because you indicated your interest in receiving
news and updates from Meredith Corporation Allrecipes Food Group.

If you no longer wish to receive emails similar to these, please follow the unsubscribe link above.

©2019 Meredith Corporation Allrecipes Food Group. All rights reserved.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

ALKOUZINA Featured post

#wristwatch #watchcollection # WatchOfTheDay #luxurywatches #watchlove...

Recipes | The Guardian

تغذية لكل العائلة

Food & drink | The Guardian

Hotelier Middle East News, Hospitality Industry News, UAE, Dubai Hotelier Directory - front-of-house

Hotelier Middle East News, Hospitality Industry News, UAE, Dubai Hotelier Directory - food-beverage

المطبخ المغربي

انضم المطبخ المغربي إلى قائمة التراث العالمي لمظمة اليونسكو من خلال حمية البحر الأبيض المتوسط الصحية، بالإشتراك مع إسبانيا – اليونان – إيطاليا – البرتغال وقبرص و كرواتيا،[1] فهو من بين المطابخ الشمال إفريقية والعربيّة والمتوسطية الجديرة بالمعرفة، التي تشتهر بأطباقها الجميلة ذات نّكهة خاصة، ويعتبر المطبخ المغربي من أكثر المطابخ تنوعا فيالعالم، ساعده في ذلك أنه مزيج من المطبخ المغاربي والمشرقي والأمازيغي والعربي والإفريقي والمتوسطي والأندلسي والصحراوي كما تأثر وأثر في المطبخ الأوربي في الفترات الحديثة. إذ يتوفر على خاصيات غذائية متميزة وغنية في هذا الإطار، منها اعتماد زيت الزيتون كمادة غذائية أساسية بالإضافة إلى توفره على شجر الأرغان واعتماد الخضروات والفواكه الجافةوالشاي في النظام الغذائي اليومي المنتمي لمواصفات حمية البحر الأبيض المتوسط. حيث يصنف من قبل بعض الإختصاصيين الأول عربياً وإفريقياً[2] والثالث عالميا.[3] [4][5]

وتأتي الحلويات كموضع زينة التاج على حلقة المطبخ المغربي، فتحضيرها له طابع وأسلوب خاص في فن الطبخ،[6] وجل الاستخدام في فن صناعة الحلويات يكون من مادة اللوز والجوز و فستق العبيد ثم الشكولاطة وبعض البذور خاصة اليانسون والسمسم وبذور الكتان وتتنوع الأصناف والأشكال، مثل (كعب الغزال ـ الغريبة ـ الشباكية ـ البريوات).

وتناول الحلويات في المغرب له طقوس معينة فمن "إتيكيت" الترحيب، والتعبير عن الكرم، أن تدار كؤوس الشاي متبوعة بتشكيلة متنوعة من الحلويات المغربية التقليدية اللذيدة التي تحضر في الأعياد والأفراح وفي كل المناسبات.[7]

وهناك حفلات خاصة بالحلويات والشاي، تسمى "حفلة شاي"، إذ تقدم فيها أصناف وتشكيلات فنية متنوعة من الحلويات بمعية الشاي بنكهة "النعناع" أو "الشيبة" أو العطرشة المقدمة على صوان دائرية ومزخرفة، يتوسطها البراد المغربي ضمن تشكيلة أوان خاصة من كؤوس وأطباق مزخرفة بشكل جمالي متناسق، غالباً من الزجاج أو الفخار أو من معادن الحديد والفضة والنحاس.

Moroccan cuisine has long been one of the most

diverse cuisine in the world. This is due to

Morocco's interaction with the outside world for

centuries. Moroccan cuisine is a mix of Amazigh,

Arab, Maghreb, Middle Eastern,

Mediterranean and African cuisine.




alkouzina Popular Posts

ALKOUZINA Archive

ALKOUZINA Pages