"🚪🌍 استكشاف المعبر الضيق: رحلة عبر أحد أخطر الممرات في العالم! 🌟📽️ #وثائقي #ناشيونال_جيوغرافيك #

الخميس، 8 مارس 2018

Le Coq Rico's Perfect Desserts Are French Classics

All the food news you need to know today, from the latest New York restaurant openings to interviews with the nation's most inventive chefs.
March 8, 2018
Follow Us on Facebook
What to Read Today
Here for This: Break Into 1,000 Layers of Perfect Pastry at Le Coq Rico

Life-changing profiteroles and a flawless mille-feuille from chef Antoine Westermann.

Whiskey Industry Warns It Will Be a Victim of Trump's Tariffs, Too

The EU has said it will retaliate with tariffs on American goods, including whiskey.

The Grub Street Guide to New York's Many Noodles

Gotta eat 'em all.

New York's 'Neighborhood' Restaurants Have a Monotony Problem

Once-agreeable trends have merged into a single, formulaic genre that is at odds with what's left of the city's cutting-edge dining culture.

A Suggestion From the Strategist:
Cuisinart Automatic Grind & Brew Coffeemaker 12 Cup
"While we've all given in to just grabbing a grande blonde in the morning, there's a better — cheaper, tastier, faster — way."

The Salvation Army Is Opening Cheap Grocery Stores in America's Food Deserts

The first location opened today in northeast Baltimore.

The Booming Marijuana Industry Is Making It Harder for Restaurants to Find Workers

Colorado chefs blame weed gigs that pay $20 an hour to relax in climate-controlled grow houses.

Even Peyton Manning Is Bailing on Papa John's

The chain's celebrity spokesperson just sold all 31 of his franchises.

Coca-Cola Will Finally Start Adding Alcohol to Its Soda

The company will roll out its version of chuhai in Japan.

The Best of New York Eating 2018

Hippie grandma pizza, Roman ribs, and tangy crispy beef.

 

REACH THE RIGHT ONLINE AUDIENCE WITH US
For advertising information on e-mail newsletters please contact AdOps@nymag.com
This email was sent to kimo.sahimo.kitchen@blogger.com.

 
  subscribe | grubstreet.com | unsubscribe | privacy policy | nymag.com  | manage preferences 

 
  Copyright © 2018, All rights reserved
New York Media LLC
75 Varick St.
New York, NY 10013

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

ALKOUZINA Featured post

#wristwatch #watchcollection # WatchOfTheDay #luxurywatches #watchlove...

Recipes | The Guardian

تغذية لكل العائلة

Food & drink | The Guardian

Hotelier Middle East News, Hospitality Industry News, UAE, Dubai Hotelier Directory - front-of-house

Hotelier Middle East News, Hospitality Industry News, UAE, Dubai Hotelier Directory - food-beverage

المطبخ المغربي

انضم المطبخ المغربي إلى قائمة التراث العالمي لمظمة اليونسكو من خلال حمية البحر الأبيض المتوسط الصحية، بالإشتراك مع إسبانيا – اليونان – إيطاليا – البرتغال وقبرص و كرواتيا،[1] فهو من بين المطابخ الشمال إفريقية والعربيّة والمتوسطية الجديرة بالمعرفة، التي تشتهر بأطباقها الجميلة ذات نّكهة خاصة، ويعتبر المطبخ المغربي من أكثر المطابخ تنوعا فيالعالم، ساعده في ذلك أنه مزيج من المطبخ المغاربي والمشرقي والأمازيغي والعربي والإفريقي والمتوسطي والأندلسي والصحراوي كما تأثر وأثر في المطبخ الأوربي في الفترات الحديثة. إذ يتوفر على خاصيات غذائية متميزة وغنية في هذا الإطار، منها اعتماد زيت الزيتون كمادة غذائية أساسية بالإضافة إلى توفره على شجر الأرغان واعتماد الخضروات والفواكه الجافةوالشاي في النظام الغذائي اليومي المنتمي لمواصفات حمية البحر الأبيض المتوسط. حيث يصنف من قبل بعض الإختصاصيين الأول عربياً وإفريقياً[2] والثالث عالميا.[3] [4][5]

وتأتي الحلويات كموضع زينة التاج على حلقة المطبخ المغربي، فتحضيرها له طابع وأسلوب خاص في فن الطبخ،[6] وجل الاستخدام في فن صناعة الحلويات يكون من مادة اللوز والجوز و فستق العبيد ثم الشكولاطة وبعض البذور خاصة اليانسون والسمسم وبذور الكتان وتتنوع الأصناف والأشكال، مثل (كعب الغزال ـ الغريبة ـ الشباكية ـ البريوات).

وتناول الحلويات في المغرب له طقوس معينة فمن "إتيكيت" الترحيب، والتعبير عن الكرم، أن تدار كؤوس الشاي متبوعة بتشكيلة متنوعة من الحلويات المغربية التقليدية اللذيدة التي تحضر في الأعياد والأفراح وفي كل المناسبات.[7]

وهناك حفلات خاصة بالحلويات والشاي، تسمى "حفلة شاي"، إذ تقدم فيها أصناف وتشكيلات فنية متنوعة من الحلويات بمعية الشاي بنكهة "النعناع" أو "الشيبة" أو العطرشة المقدمة على صوان دائرية ومزخرفة، يتوسطها البراد المغربي ضمن تشكيلة أوان خاصة من كؤوس وأطباق مزخرفة بشكل جمالي متناسق، غالباً من الزجاج أو الفخار أو من معادن الحديد والفضة والنحاس.

Moroccan cuisine has long been one of the most

diverse cuisine in the world. This is due to

Morocco's interaction with the outside world for

centuries. Moroccan cuisine is a mix of Amazigh,

Arab, Maghreb, Middle Eastern,

Mediterranean and African cuisine.




alkouzina Popular Posts

ALKOUZINA Archive

ALKOUZINA Pages