"🚪🌍 استكشاف المعبر الضيق: رحلة عبر أحد أخطر الممرات في العالم! 🌟📽️ #وثائقي #ناشيونال_جيوغرافيك #

الأربعاء، 24 أكتوبر 2018

29 Essential Cooking Tips From ‘Salt Fat Acid Heat’ on Netflix

James Beard Award-winning author Samin Nosrat shares her expertise on everything from salting meat to roasting vegetables.
Email is not displaying correctly? View it in your browser.

The Dish

Food & Wine
October 24, 2018

29 Essential Cooking Tips From 'Salt Fat Acid Heat' on Netflix

29 Essential Cooking Tips From Samin Nosrat's 'Salt Fat Acid Heat' on Netflix
James Beard Award-winning author Samin Nosrat shares her expertise on everything from salting meat to roasting vegetables.
Read More
Salsa Fresca Sticky Miso Chicken Wings
Garlicky Cremini Pasta with Parsley Chicken-Fat-Roasted Vegetables with Gremolata

7 Savory Ways to Use Figs

Gorgonzola, Fig and Pancetta Pizza
They're not just for dessert. From flatbread to pork roast, here are seven excellent savory ways to use figs.
Read More
Salami and Fig Crostini with Ricotta Chicken with Port and Figs
Grilled Fig Salad with Spiced Cashews Goat Cheese-Stuffed Roasted Figs
Exactly What to Do to Treat a Kitchen Burn at Home

Exactly What to Do to Treat a Kitchen Burn at Home

Read More
Here's the Fastest Fast Food Restaurant, Based on Drive-Thru Wait Time

Here's the Fastest Fast Food Restaurant, Based on Drive-Thru Wait Time

Read More
The Rise of the Zombie Skittles Has Been Foretold

The Rise of the Zombie Skittles Has Been Foretold

Read More
Meet Jack Brooksbank, a 31-Year-Old Tequila Brand Ambassador Who Married Into the Royal Family

Meet Jack Brooksbank, a 31-Year-Old Tequila Brand Ambassador Who Married Into the Royal Family

Read More
3 Good Reasons Why Cocchi Rosa Should Always Be in Your Fridge 

3 Good Reasons Why Cocchi Rosa Should Always Be in Your Fridge 

Read More
Aud Dev Oct 2018: Best Farm-to-Table Restaurant in Every State

Best Farm-to-Table Restaurant in Every State

Uncover the best eco-friendly restaurants in every state, from the Sun Belt to the Gulf of Alaska to the shores of Hawaii's Big Island.
Check them out!
Aud Dev Oct 2018: Need a Jolt of Inspiration?

Need a Jolt of Inspiration?

Get one sensational dish served fresh every day to your inbox with The Daily newsletter.
Click to Sign Up

This email was sent to kimo.sahimo.kitchen@blogger.com because you indicated your interest in receiving
news and updates from Meredith Corporation Allrecipes Food Group.

If you no longer wish to receive emails similar to these, please follow the unsubscribe link above.

©2018 Meredith Corporation Allrecipes Food Group. All rights reserved.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

ALKOUZINA Featured post

#wristwatch #watchcollection # WatchOfTheDay #luxurywatches #watchlove...

Recipes | The Guardian

تغذية لكل العائلة

Food & drink | The Guardian

Hotelier Middle East News, Hospitality Industry News, UAE, Dubai Hotelier Directory - front-of-house

Hotelier Middle East News, Hospitality Industry News, UAE, Dubai Hotelier Directory - food-beverage

المطبخ المغربي

انضم المطبخ المغربي إلى قائمة التراث العالمي لمظمة اليونسكو من خلال حمية البحر الأبيض المتوسط الصحية، بالإشتراك مع إسبانيا – اليونان – إيطاليا – البرتغال وقبرص و كرواتيا،[1] فهو من بين المطابخ الشمال إفريقية والعربيّة والمتوسطية الجديرة بالمعرفة، التي تشتهر بأطباقها الجميلة ذات نّكهة خاصة، ويعتبر المطبخ المغربي من أكثر المطابخ تنوعا فيالعالم، ساعده في ذلك أنه مزيج من المطبخ المغاربي والمشرقي والأمازيغي والعربي والإفريقي والمتوسطي والأندلسي والصحراوي كما تأثر وأثر في المطبخ الأوربي في الفترات الحديثة. إذ يتوفر على خاصيات غذائية متميزة وغنية في هذا الإطار، منها اعتماد زيت الزيتون كمادة غذائية أساسية بالإضافة إلى توفره على شجر الأرغان واعتماد الخضروات والفواكه الجافةوالشاي في النظام الغذائي اليومي المنتمي لمواصفات حمية البحر الأبيض المتوسط. حيث يصنف من قبل بعض الإختصاصيين الأول عربياً وإفريقياً[2] والثالث عالميا.[3] [4][5]

وتأتي الحلويات كموضع زينة التاج على حلقة المطبخ المغربي، فتحضيرها له طابع وأسلوب خاص في فن الطبخ،[6] وجل الاستخدام في فن صناعة الحلويات يكون من مادة اللوز والجوز و فستق العبيد ثم الشكولاطة وبعض البذور خاصة اليانسون والسمسم وبذور الكتان وتتنوع الأصناف والأشكال، مثل (كعب الغزال ـ الغريبة ـ الشباكية ـ البريوات).

وتناول الحلويات في المغرب له طقوس معينة فمن "إتيكيت" الترحيب، والتعبير عن الكرم، أن تدار كؤوس الشاي متبوعة بتشكيلة متنوعة من الحلويات المغربية التقليدية اللذيدة التي تحضر في الأعياد والأفراح وفي كل المناسبات.[7]

وهناك حفلات خاصة بالحلويات والشاي، تسمى "حفلة شاي"، إذ تقدم فيها أصناف وتشكيلات فنية متنوعة من الحلويات بمعية الشاي بنكهة "النعناع" أو "الشيبة" أو العطرشة المقدمة على صوان دائرية ومزخرفة، يتوسطها البراد المغربي ضمن تشكيلة أوان خاصة من كؤوس وأطباق مزخرفة بشكل جمالي متناسق، غالباً من الزجاج أو الفخار أو من معادن الحديد والفضة والنحاس.

Moroccan cuisine has long been one of the most

diverse cuisine in the world. This is due to

Morocco's interaction with the outside world for

centuries. Moroccan cuisine is a mix of Amazigh,

Arab, Maghreb, Middle Eastern,

Mediterranean and African cuisine.




alkouzina Popular Posts

ALKOUZINA Archive

ALKOUZINA Pages